Mærsk (25 Of 171) (1)

Skibsfører

Som skibsfører venter en fremtid med hele verden som din arbejdsplads. Dit overordnede ansvar er at sejle og navigere skibet sikkert i havn. 

Under uddannelsen vil du desuden tilegne dig værdifulde kompetencer inden for navigation, dokning, ledelse, søret og en hel del mere. Som skibsfører har du også mulighed for at blive Kaptajn. Er du klar til at sætte kurs mod fremtiden og styre verdens største containerskibe?

Ansøg nu

Group 117
Group 118
Kurs Gultlogo

Hvad byder fremtiden på?

En fremtid som skibsfører giver dig en fleksibel karriere, der byder på enestående oplevelser og udfordringer. 

På skibsføreruddannelsen kan du forvente både nautiske og ledelsesmæssige fag. Du vil opleve at få en grundig teoretisk viden, der afprøves i praksis i SIMACs laboratorier og simulatorer. 

Under din praktiktid får du en bid af fremtiden - både på broen og på dækket. Du vil følge vores officerer og får mulighed for at afprøve al din teoretiske viden i praksis. Du vil påmønstre forskellige containerskibe i praktikperioden, så du får stiftet bekendtskab med forskellige besætninger og ruter.

Drømmer du om en fremtid som Kaptajn? Så bringer skibsføreruddannelsen dig på helt rette kurs. Som skibsfører har du mulighed for at blive Kaptajn. Du bliver den øverst ansvarlige leder ombord på skibet.

Din primære rolle som Kaptajn er at navigere selve skibet. Som Kaptajn har du det overordnede ansvar for besætningen, skibet og lasten. Dagligdagen byder på alt fra administrative opgaver på dit eget kontor - til at få skibet sikkert langs kajen fra brovingen. 

Ansøg nu

Mærsk (6 Of 171) (1)
Mærsk (2 Of 171) (1)
Glassy Card Video (1)
Noise Enfleksibel
Glassy Card Stories
Mærsk (117 Of 171)

Svendborg
som studieby

Hvordan er det at bo i Svendborg? Det er lige så pulserende, som de større studiebyer - både dag og nat. Til gengæld er det langt fra lige så dyrt. 

I Svendborg får du en hverdag i en gammel, sydfynsk handelsby. Byen grænser op til Det Sydfynske Øhav, så du har direkte adgang til havet, hvor du kan slå dig løs med kajak, kite surfing, dykning og sejlads.

Bliv kontaktet

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så kontakter vi dig! Du har nemlig mulighed for at stille dine spørgsmål direkte til en kadet hos Maersk, der selv er under uddannelse. Ingen spørgsmål er for store eller for små. Du kommer i kontakt med en kadet ved at klikke på knappen herunder, udfylde formularen, og så hører du fra os.

Bliv kontaktet

Mærsk (27 Of 171) (1)
Group 113

Vil du have svar på dine spørgsmål?

Måske er du i tvivl om, hvor du skal bo i Svendborg? Det er faktisk ret nemt.
I Svendborg er det nemlig let at finde bolig som studerende. Der er flere forskellige muligheder. Det afhænger blot af, hvad du drømmer om.
Læs mere om boliger i Svendborg - og meget mere - i vores FAQ.

Læs mere i FAQ'en

WIDGETS

Karrierevejen

Glassy Card

Dækkadet / Deck Cadet

Hvis du vælger skibsføreruddannelsen, vil du altid starte som kadet, hvor du i din oplæringsperiode vil arbejde under ledelse af Overstyrmanden.

Glassy Card

2. Styrmand / 3rd Officer

Som 2. styrmand er du vagtgående officer på broen. Du har bl.a. også ansvar for at tjekke og vedligeholde skibets brandudstyr. Det er den første stilling, du vil få som færdiguddannet skibsfører – med sejltid som dækkadet.

Glassy Card

1. Styrmand / 2nd Officer

Som 1. styrmand har du nogle års erfaring som skibsfører og er vagtgående officer på broen. Du har bl.a. ansvaret for at planlægge skibets ruter og for at tjekke og vedligeholde skibets kommunikations- og redningsudstyr.

Glassy Card

Overstyrmand / Chief Officer

Som Overstyrmand er du vagtgående officer på broen og har flere års erfaring som uddannet skibsfører. Du har ansvaret for den daglige ledelse på dækket og er skibets fører i Kaptajnens fravær.

Glassy Card

Kaptajn / Captain

Som Kaptajn er du øverstbefalende på skibet. Du er ansvarlig for hele besætningen og skal sikre skibet og lasten en sikker sejlads fra A til B.

Klar til at ansøge?

Ansøg i dag – vi optager et begrænset antal skibsførerkadetter.

Ansøg nu

Mærsk (50 Of 171)
Mærsk (68 Of 171) (2)
Glassy Card Skibsfører

Stadig nysgerrig?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få et større indblik i dine muligheder hos Maersk samt livet som skibsfører.

Tilmeld nyhedsbrev