Skab din karriere hos Maersk 


Forestil dig et liv, hvor dagene byder på nye horisonter og spændende udfordringer. Hos Maersk får du ikke blot et job — du får chancen for at bygge en meningsfuld karriere, hvor du konstant lærer, vokser og udvikler dig. Innovation, teamwork og bæredygtig udvikling er nøgleelementer i hverdagen hos Maersk, og uanset hvem du er, vil du spille en afgørende rolle i at forme fremtiden sammen med os.

Noise2
Noise
Frame 78

Vi investerer i din fremtid 

Hos Maersk tror vi på, at uddannelse er nøglen til fremtiden – for dig, for os og for hele den maritime branche. Derfor står din personlige og faglige udvikling i centrum, for alt vi gør. Vi er nemlig overbeviste om, at vi når længst, når vi bygger videre på det, vi allerede kan og ved. 

Så uanset om du drømmer om at navigere gennem internationale farvande, styre komplekse maskiner eller lede teams i en global virksomhed, vil vi arbejde tæt sammen med dig for at sikre, at du får de kompetencer, du har brug for. Vi hjælper dig med at opbygge de nødvendige færdigheder, der kræves, for at du kan opnå dine drømme.

Maersk Stills Skib 1.9.1
Video Glassy

Hvad drømmer du om?

Måske at blive Overstyrmand eller Kaptajn og sejle nogle af verdens største skibe? Hos Maersk venter et hav af muligheder på at blive udforsket på nogle af verdens største skibe. 

Læs mere

Det fedeste ved at gøre karriere til søs

Hør maskinmesterkadet Marius og skibsførerkadet Katrine fortælle om det fedeste ved at arbejde på et Maersk-skib.

Læs mere
Maersk Stills Skib 1.27.1

Gør karriere som skibsfører

Som skibsfører venter en fremtid med hele verden som din arbejdsplads. Dit overordnede ansvar er at navigere skibet sikkert i havn. 

Under uddannelsen vil du desuden tilegne dig værdifulde kompetencer inden for navigation, dokning, ledelse, søret og en hel del mere. Som skibsfører har du også mulighed for at blive Kaptajn. 

Kaptajn

Drømmer du om en fremtid som Kaptajn? Så bringer skibsføreruddannelsen dig på helt rette kurs. Som Kaptajn bliver du den øverst ansvarlige leder ombord på skibet.

Din primære rolle som Kaptajn er at navigere selve skibet. Som Kaptajn har du det overordnede ansvar for besætningen, skibet og lasten. Dagligdagen byder på alt fra administrative opgaver på dit eget kontor til at få skibet sikkert langs kajen.

Læs mere Skibsfører
Maersk Stills Skib 1.37.1

Gør karriere som maskinmester

Vil du have hele verden som din arbejdsplads? Og være en del af den grønne omstilling? Så er maskinmesteruddannelsen den rette vej at gå for dig, der også drømmer om en teknisk lederuddannelse - og en fremtid til søs. 

Under uddannelsen vil du tilegne dig kompetencer inden for flere fagområder. Du vil som uddannet maskinmester være kvalificeret til at varetage opgaver, der relaterer sig til el-autorisation, maskinteknik og en hel masse andet inden for det tekniske univers. Din rolle er vigtig, og den kræver, at du er løsningsorienteret og sætter pris på at arbejde med både hoved og hænder. 

Maskinchef

Som Maskinchef er du den øverste ansvarlige for alt maskinelt ombord på skibet. Det er den øverste rang, du kan tilegne dig som maskinmester. Som Maskinchef har du det overordnede ansvar for skibets drift og vedligeholdelse.

Læs mere Maskinmester
Mærsk (79 Of 171)

I tvivl?

Tag karrieretesten og find din maritime uddannelse hos Maersk.

Test

Noise Video Modul
Glassy Card

Vejen til din karriere

Hvordan er maskinmesteruddannelsen struktureret?

De første ni måneder af maskinmesteruddannelsen foregår på SIMACs værkstedsskole. Her vil du få klasseundervisning kombineret med undervisning i værksteder og laboratorier. De praktiske øvelser finder sted i SIMACs afdeling på A.P Møller Vej, hvor værkstedsskolen også er beliggende.
Herefter har du et praktikforløb på ni måneder, hvor seks måneder foregår til søs, og tre måneder er afsat til ferie før, under og efter praktikforløbet. Praktikken er typisk fordelt på to ture. Af de forskellige fag på maskinmesteruddannelsen kan nævnes:

  • Termiske maskiner og anlæg
  • Elektriske og elektroniske maskiner, anlæg og udstyr
  • Procesanalyse og automation
  • Management – økonomi, ledelse og sikkerhed
  • Administrativ ledelse – arbejdssikkerhed, miljøbeskyttelse og administration
  • Du sammensætter selv forløbet af en lang række valgfag, og uddannelsen prioriterer veksling mellem teori og praksis, så der er adspredelse i studieforløbet

Hvordan er skibsføreruddannelsen struktureret?

Skibsføreruddannelsen på SIMAC er en mellemlang videregående uddannelse på professionsbachelorniveau, som tager tre år og ni måneder. Af de forskellige fag på skibsføreruddannelsen kan nævnes:

  • Navigation
  • Skibsteknik
  • Simulatorsejlads
  • Brandbekæmpelse, inkl. røgdykkerkursus
  • Radiokursus
  • Meteorologi
  • Søret
  • Økonomi
  • Ledelse
  • Dokning
  • Sikkerhedsledelse

Som færdiguddannet skibsfører har du de teoretiske beviser, der kvalificerer dig til at blive Kaptajn. Den praktiske erfaring vil herefter være afgørende for, hvor hurtigt din videre karriere til Kaptajn vil forløbe.

Udover SIMAC, kan skibsføreruddannelsen også læses på Marstal Navigationsskole eller MARTEC.

Hvordan søger jeg ind - hvordan er processen?

Start med at indsende en ansøgning online her: Ansøgning

Vedlæg gerne en kort motiveret ansøgning, CV eventuelle udtalelser, eksamensbeviser og straffeattest. Vi skal se en original straffeattest inden optagelse. Ligeledes skal du dokumentere, at du opfylder det uddannelsesmæssige adgangskrav, når du starter på skolen (hvis du f.eks. er blevet optaget, inden din afsluttende eksamen i gymnasiet). Hvis vi synes, du kunne være en mulig kandidat, vil vi invitere dig til et personligt interview som foregår via Teams.

Hvor tidligt kan jeg søge ind på uddannelsen?

Du kan søge tidligst et år før studiestart for at komme i betragtning.

Skal man gå i skole i Svendborg (SIMAC)?

Ja – under alle omstændigheder på basismodulet. For det første har SIMAC indbygget et stærkt maritimt fokus i undervisningen, som blandt andet sikrer, at de studerende får de basale sikkerhedskurser inden første praktik på skibene. Dernæst har rederiet Maersks kadetadministration kontor i Svendborg, for netop at være tæt på de studerende i dagligdagen. Efter første teorimodul og efterfølgende praktik kan du vælge at forsætte din uddannelse i Svendborg, som udbyder alle tre uddannelsesretninger. Alternativt kan du vælge at læse maskinmester i København, Århus, Fredericia, Esbjerg eller Frederikshavn eller skibsfører i Marstal eller på MARTEC.

Hvornår begynder uddannelsen?

Der starter nye hold på uddannelserne til maskinmester og skibsfører to gange årligt, i februar og i september.

Får jeg en bachelorgrad efter endt uddannelse?

Ja. Når du læser på SIMAC i Svendborg, afslutter du din uddannelse med et bachelorprojekt – både som skibsfører og som maskinmester. Uddannelsen kvalificerer dig til et eventuelt videre uddannelsesforløb på master- eller kandidatniveau. Hvis du vælger at læse på Marstal Navigationsskole, får du dog ikke en bachelorgrad.

Hvad er et sønæringsbevis?

Et sønæringsbevis er et bevis, du får udstedt ifb. med afslutningen af din uddannelse. Det erklærer, at du kan varetage dit arbejde til søs, og at relevante krav til træning, kompetencer eller fartstid i henhold til reglerne i STCW-konventionen er opfyldt.
Du kan læse mere om de forskellige sønæringsbeviser på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvilke fremtidige karrieremuligheder har jeg?

Som skibsfører eller maskinmester har du et væld af karrieremuligheder. Du kan vælge at fortsætte hos Maersk, eller du kan søge andre udfordringer.

Se mere om karrieremuligheder

Mærsk (162 Of 171)

Klar til at starte din karriere?

Ansøg i dag

Ansøg nu