Mærsk (108 Of 171) (1)

Adgangskrav

Før du kan komme i betragtning som kandidat til en stilling som kadet, er der nogle krav, du skal overholde - både af faglig og personlig karakter. Få mere information herunder - og bliv kontaktet af en kadet, hvis du har spørgsmål, før du ansøger en stilling hos Maersk. 

Faglige krav

Følgende gymnasiale uddannelser er adgangsgivende for maskinmester- og skibsføreruddannelserne hos Maersk:

  • STX
  • HTX
  • HHX
  • HF
  • HF-Søfart

Der er intet gennemsnitskrav, men vi anbefaler, at du har matematik og fysik på mindst B-niveau. 

Mærsk (104 Of 171)
Mærsk (15 Of 171) (1)

Gymnasial uddannelse

Hvis du ikke har en gymnasial uddannelse, kan du søge ind med:

  • to års relevant arbejdserfaring suppleret med seks måneders adgangskursus
  • Svendebrev, suppleret med seks måneders adgangskursus – se FAQ for mere information om hvilke svendebreve, der er gældende

Personlige krav

Du skal have et godt drive, teknisk forståelse og lysten til at blive leder i fremtiden. Herudover skal du have et godt overblik og mod på et stort ansvar. Du skal desuden være afklaret med, at du kommer til at være hjemmefra i længere perioder. Du kommer til at sejle i hele verden, så det er vigtigt, at du kan opnå de obligatoriske visa til rundt i verden. Dette betyder, at du skal have en ren straffeattest. 

Derudover skal du kunne tale og skrive dansk, da dette er sproget, hvorpå den teoretiske del af uddannelsen foregår. Til sidst skal du have et sundhedsbevis uden begrænsninger for søfarende, der udstedes af en søfartslæge.

Mærsk (84 Of 171)

Bliv kontaktet

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så kontakter vi dig! Du har nemlig mulighed for at stille dine spørgsmål direkte til en kadet hos Maersk, der selv er under uddannelse. Ingen spørgsmål er for store eller for små. Du kommer i kontakt med en kadet ved at udfylde formularen herunder, og så hører du fra os.

Bliv kontaktet

Mærsk (70 Of 171)
Kursmodfremtiden Maskinmester

Vil du have svar på dine spørgsmål?

Måske er du i tvivl om, hvor du skal bo i Svendborg? Det er faktisk ret nemt.
I Svendborg er det nemlig let at finde bolig som studerende. Der er flere forskellige muligheder. Det afhænger blot af, hvad du drømmer om.
Læs mere om boliger i Svendborg - og meget mere - i vores FAQ.

Læs mere i FAQ'en

Mærsk (167 Of 171)