Maersk 108 Of 171

En fleksibel karriere

Som maskinmester eller skibsfører er du ikke blot sikret en spændende karriere. Du vil også få en attraktiv løn - og stor jobsikkerhed. Alle maskinmestre og skibsførere, der uddannes hos Maersk, tilbydes en ansættelseskontrakt efter endt uddannelse.

Det er vigtigt for os, at du kan fokusere på din uddannelse og udvikle dig uden at bekymre dig om fremtiden. Med en uddannelseskontrakt hos Maersk sørger vi for, at du får alt den nødvendige sejlerfaring og er klædt på til at sætte kurs mod fremtiden.

Mærsk (115 Of 171) (1)

Økonomi

Under den teoretiske undervisning på land er du SU-berettiget. Hele din praktikperiode til søs er aflønnet. Nedenstående er nettoløn, hvilket vil sige, at skat allerede er fratrukket:

  • DKK 8.189,- udbetalt om måneden de første tre måneder af praktikken
  • DKK 10.826,- udbetalt om måneden efter de første tre måneder af praktikken

Fremtidens maskinmester

Maskinmesteruddannelsen er den helt rette vej for dig, der drømmer om en teknisk lederuddannelse - og en fremtid til søs. Uddannelsen klæder dig på til rollen som den tekniske leder, der besidder kompetencer inden for et hav af fagområder. Du sætter kurs mod en fremtid, der byder på opgaver inden for el-autorisation, maskinteknik og en hel masse andet. 

Ansøg nu

Mærsk (82 Of 171)
Mærsk (78 Of 171) (1)

Bliv kontaktet

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så kontakter vi dig gerne. Du har nemlig mulighed for at stille dine spørgsmål direkte til en kadet hos Maersk, der selv er under uddannelse. Ingen spørgsmål er for store eller for små. Du kommer i kontakt med en kadet ved at udfylde formularen herunder, og så hører du fra os.

Bliv kontaktet

Kursmodfremtiden
WIDGETS
Glassy Card Livettilsøs

Optimale muligheder

Med en uddannelse som maskinmester eller skibsfører hos Maersk er du garanteret en spændende og stærk uddannelse af høj kvalitet. Endnu vigtigere, så har du optimale muligheder for job efter uddannelsen.

Vores maskinmester- og skibsføreruddannelser er unikke, idet jobsikkerheden er stor, hvis du består din uddannelse. Det er der ikke mange andre uddannelser, der kan prale af. Det betyder også, at du, med en Maersk-kontrakt i hånden, ved, at du kommer til at arbejde med det, du har uddannet dig til på vores skibe.

Glassy Card Livettilsøs
Group 63

Interesseret?

Mulighederne er mange, og valget er dit. Lad os hjælpe dig med at finde den rette kurs for din maritime uddannelse - og fremtid.

Bliv kontaktet

Mærsk (171 Of 171)
Glassy Card FAQ

FAQ

Jeg har et svendebrev - kan jeg søge ind som maskinmesterkadet?

Hvis du har et svendebrev som mekaniker, smed, industritekniker el. lign. kan du ikke søge ind som maskinmesterkadet i Maersk, idet dit svendebrev giver dig merit for værkstedsskolen og praktik. For faglærte med svendebrev vil det være mere hensigtsmæssigt at søge job som juniormester efter bestået maskinmestereksamen. På den måde kan du optjene den fornødne sejltid på seks måneder for at kunne blive vagtgående maskinmester. Vi kan anbefale, at du kontakter en maskinmesterskole (SIMAC) for at høre nærmere om dine muligheder.

Kan jeg få merit, hvis jeg har en HF-sø uddannelse?

Ja. Hvis du har taget en HF-SØ, været på Georg Stage eller Skoleskibet Danmark, kan du få merit for de første seks måneder. Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål hertil.

Hvordan søger jeg ind - hvordan er processen?

Start med at indsende en ansøgning online her: Ansøgning. Vedlæg gerne en kort motiveret ansøgning, CV eventuelle udtalelser, eksamensbeviser og straffeattest. Vi skal se en original straffeattest inden optagelse. Ligeledes skal du dokumentere, at du opfylder det uddannelsesmæssige adgangskrav, når du starter på skolen (hvis du f.eks. er blevet optaget, inden din afsluttende eksamen i gymnasiet). Hvis vi synes, du kunne være en mulig kandidat, vil vi invitere dig til et personligt interview som foregår via Teams.

Er der nogen nedre eller øvre aldersgrænse for at kunne søge ind?

Du skal være fyldt 18 ved uddannelsesstart. Der er dog umiddelbart ingen øvre aldersgrænse, idet vi vurderer hver enkelt ansøgning individuelt.

Kan jeg søge ind, før jeg har fået mit eksamensbevis?

Det kan du sagtens – dog vil uddannelsesaftalen være betinget af, at du består den adgangsgivende uddannelse.

Hvor tidligt kan jeg søge ind på uddannelsen?

Du kan søge tidligst et år før studiestart for at komme i betragtning.

Jeg har endnu ikke været til session, hvordan gør jeg mht. værnepligt?

Hvis du endnu ikke har været til session, kan du normalt udskyde dette, indtil din uddannelse til maskinmester eller skibsfører er afsluttet – dvs. at du har fået dit certifikat. Hvis du afbryder uddannelsen for at aftjene værnepligt, skal du normalt søge om genansættelse på lige fod med andre.

Se alle FAQ

Stadig nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og hold dig opdateret på dine muligheder i Maersk

Tilmeld nyhedsbrev