Mærsk (117 Of 171)

Proces for ansættelse

Er du klar til at ansøge?
Send din ansøgning online allerede i dag. 

Mærsk (149 Of 171) (1)

Hvad skal der til? 

Det - og meget andet - kan du få svar på i oversigten herunder. 

Du kan blandt andet få viden om, hvad der skal til for at komme i betragtning til en maskinmester- eller skibsføreruddannelse i Maersk, hvordan du søger, hvem der indkalder dig til samtale og meget andet. 

Sæt kursen mod fremtiden, og dyk ned i nyttig information herunder. 

Glassy Card FAQ

FAQ

1. Hvad skal der til?

HVAD SKAL DER TIL FOR AT KOMME I BETRAGTNING TIL EN MASKINMESTER- ELLER SKIBSFØRERUDDANNELSE I MAERSK?

Du skal have en gymnasial uddannelse for at kunne komme i betragtning. Vi optager både fra HTX, STX, HHX og HF, så din gymnasiale retning er ikke så vigtig. Det er mere vigtigt, at du er motiveret og har tænkt over, hvordan uddannelsen er bygget op, og om du kan se dig selv skabe en karriere som enten maskinmester eller skibsfører i Maersk.

Hvis du har et svendebrev, kan du umiddelbart ikke søge ind som maskinmester, idet du får merit for en del af praktikken. Her vil vi råde til, at du kontakter SIMAC for mere information.

2. Hvordan søger jeg?

HVORDAN SØGER JEG, OG HVAD SKER DER MED MIN ANSØGNING?

Du skal ansøge online her: Ansøg nu, hvor du udfylder skemaet og vedhæfter dit eksamensbevis.

Vi har studiestart i februar og i september. Du kan søge hele året, da vi løbende udvælger til samtale ud fra karakterer, motivation og selvfølgelig vores behov. Du skal altså ikke vente til sidste øjeblik med at søge men hellere være ude i god tid.

Vi modtager rigtig mange ansøgninger hvert år, og det er vi glade for, men vi vil gerne modtage endnu flere. Du skal derfor endelig søge, selvom der er kamp om vores kontrakter.

Når vi modtager en ansøgning, kigger vi for det første på eksamensbeviset, og dernæst læser vi meget gerne en kort motiveret ansøgning. Det sidste er ikke et krav, men det er en god mulighed for at fortælle os, hvorfor vi skal vælge lige præcis dig til en samtale.

Karakterer er selvfølgelig vigtige, men det er ikke alt for os. Derfor skal man ikke være bange for at ansøge, hvis man har et par mindre gode karakterer.

3. Hvem indkalder?

HVEM INDKALDER I TIL SAMTALE, OG HVORDAN FOREGÅR INDKALDELSEN?

Hvis vi ud fra dine karakterer og ansøgning gerne vil se dig til en samtale, sender vi dig en mail med en invitation til en samtale, som du herefter bekræfter pr. mail.

Vi svarer altid på din ansøgning inden for tre uger og ofte hurtigere. Du vil altid modtage et svar pr. mail. Har du ikke hørt fra os inden for den periode, vil vi opfordre dig til at kontakte os, så vi kan undersøge, om der er gået noget galt i processen. Når du har booket en samtale, sender vi dig en mail med en personlighedsanalyse, alle skal tage som en del af vores ansættelsesprocedure. Det er en online test, som du kan lave hjemmefra.

4. Hvordan foregår samtalen?

HVORDAN FOREGÅR SELVE SAMTALEN?

Når du kommer til samtale, vil første del af dagen foregå sammen med andre ansøgere. Her vil vi fortælle jer lidt om Maersk, om jobbet som maskinmester eller skibsfører, om praktikken til søs, og hvad det indebærer, samt selvfølgelig om uddannelsen.


Det gør vi for at give dig en endnu bedre idé om, hvad det er, vi kan tilbyde dig i Maersk, hvordan din fremtid vil se ud, og hvad du kan forvente dig.

Herefter skal du tage en logisk test. Når den er færdig, afholder vi det personlige interview. Her får du chancen for at fortælle os, hvorfor vi netop skal vælge dig, og hvorfor du er motiveret for at tage en uddannelse som maskinmester eller skibsfører. Vi får samtidig muligheden for at lære dig bedre at kende og for at høre om din baggrund og dine erfaringer.

Det er vores oplevelse, at vi får de bedste indtryk af vores ansøgere, når de føler sig godt tilpas. Derfor er lidt forberedelse hjemmefra en god ide. Vi vil dog altid sørge for, at der er en god og rolig stemning, så det bliver en god oplevelse for alle parter.

5. Den logiske test

DEN LOGISKE TEST – HVAD GÅR DEN UD PÅ?

Inden selve samtalen skal du igennem en logisk test. Den er ligesom vores personlighedsanalyse en del af vores ansættelsesprocedure og noget, alle skal igennem. Vi afholder testen for at teste dine logiske evner, og derfor er testen bygget op omkring logisk tænkning. Der er både spørgsmål, som tester dine matematiske evner og spørgsmål, og spørgsmål som tester dine sproglige/skriftlige evner. Det er vigtigt, at du ikke frygter testen, da den blot er en del af det samlede interviewbillede. Det vil sige, at denne test sammen med personlighedstesten, interviewet og vores behov er det, vi tager udgangspunkt i, når vi træffer en endelig beslutning.

6. Hvad sker der efter samtalen?

HVAD SKER DER EFTER SAMTALEN?

Når du har været til samtale, er du færdig og kan tage hjem igen. Herefter vil der gå max. 14 dage, inden du får svar fra os om, hvorvidt vi tilbyder dig en kontrakt, eller du får afslag. Svaret vil altid komme pr. mail, og vi har desværre ikke mulighed for at give individuelle begrundelser for afslag. Bliver du tilbudt en kontrakt, vil det i mailen fremgå, hvordan du skal forholde dig, og hvad vi skal bruge fra dig, før vi kan udstede kontrakten. Oftest vil det være et sundhedsbevis, vi mangler, og det skal du have hos en søfartslæge. Sundhedsbeviset er vigtigt, idet man ikke kan sejle uden. Det er dermed afgørende for, om vi kan tilbyde en kontrakt.

Når vi har modtaget dit sundhedsbevis, sender vi dig en kontrakt med et følgebrev, som grundigt beskriver processen op til studiestart, samt hvornår du skal møde op første gang. Vi vil samtidig sende dig et link og give dig adgang til vores intranet, som har rigtig mange gode oplysninger.

7. Hvordan er boligmulighederne?

HVORDAN ER MINE BOLIGMULIGHEDER UNDER UDDANNELSEN?


Der er mange fordele ved at vælge en skibsofficersuddannelse hos Maersk.

Først og fremmest får du en uddannelse på et højt niveau med udsigt til masser af karrieremuligheder. Når du afslutter din uddannelse tilbydes du en midlertidig 2-årig kontrakt, hvor du får sejltid og en masse erfaring.

En anden fordel er de gode boligmuligheder i Svendborg. Det tænker man måske ikke over i første omgang, da det selvfølgelig aldrig må være det, der afgør ens valg af studie. Når det er sagt, er det kendetegnende ved Svendborg netop, at der er gode muligheder for at få et godt sted at bo til rimelige priser. Det er ikke noget, vi hjælper med, men vi anbefaler, at man hurtigt tager kontakt til et af de kollegier, som ligger i Svendborg. Der er også rigtig mange gode lejligheder i byen, man kan leje.

Se alle FAQ
Group 113

Vil du have svar på dine spørgsmål?

Måske er du i tvivl om, hvor du skal bo i Svendborg? Det er faktisk ret nemt.
I Svendborg er det nemlig let at finde bolig som studerende. Der er flere forskellige muligheder. Det afhænger blot af, hvad du drømmer om.
Læs mere om boliger i Svendborg - og meget mere - i vores FAQ.

Læs mere i FAQ'en

Mærsk (167 Of 171)